Блог

50 ГОДИНИ TIMBERLAND & HIP HOP

Timberland чества 50-ата годишнина от създаването на Original Yellow Boot и хип-хопа.

 

Бранда отбелязва 50-ата годишнина както на оригиналните жълти ботуши, така и на раждането на хип-хопа със специално издание на обувки Hip Hop Royalty 6-Inch Boot.  Признавайки ролята, която хип-хоп общността е изиграла в историята на своята марка, старшият дизайнер на обувки Крис Диксън се основава на редица линии от миналото за дизайна.
 
Жълтите ботуши на Timberland първоначално са създадени през 1973 г., за да осигурят на работещите на открито защитата, от която се нуждаят. По стечение на обстоятелствата хип-хопът е роден в Бронкс същата година и двата свята са намерили уникална синергия през следващите десетилетия до степен, че сега са неразривно свързани.
Лилавата горна част на @Hip Hop Royalty 6-Inch Boot се асоциира с цвета на кралските особи, както и със специфичния стенопис с графити в Бронкс, посветен на основателя на хип-хопа DJ Kool Herc, а междувременно златните капси и яката имитират корона.


 
Сивите подметки са вдъхновени от прозвището „Бетонна джунгла“ на Ню Йорк, а Helcor кожата в задната част имитира текстурата на винилови плочи. Зелените етикети на езика напомнят на уличен знак в Ню Йорк с текст „Sedgwick Avenue“ в знак на почит към адреса на домашното парти, където се предполага, че е роден хип-хопът. Изгледът допълват висящите етикети, изобразяващи диджейски пулт, краищата на връзките наподобяват кабели за микрофон, логото на дървото на Timberland, преосмислено като таг с графити отстрани, и дебели назъбени подметки.


 
 
„Да имам възможността да проектирам в чест както на ботушите, така и на хип-хоп културата е огромна чест за мен“, каза старши дизайнерът на обувки Крис Диксън. „Проектът Hip Hop Royalty Boot е начинът на Timberland да отдаде заслуженото на хип-хопа и да покаже признателност за това, което са направили за марката. Наистина съм щастлив да си партнирам с Timberland и да дам на младите творци нещо, което не съм имал като дете, а именно да се докоснат до креативността.“
 

Моля изчакайте...
Моля изчакайте...